Home / Gør det selv / Sådan skaber du en overskyet sting

Sådan skaber du en overskyet sting

Sådan skaber du en overskyet sting

En overskyet søm bruges både til at beskytte de rå kanter af stof og som dekorativt element. Det er mest effektivt at holde kanterne af et stykke stof fra unraveling, især når det sys to gange over stoffets kant for at lave en zigzagsting.

Hvad er overskyet eller Whipstitch bruges til?

Som en udsmykning ser det overskyet søm ud, når det anvendes til kantning af filtprojekter og tæpper.

Det kan også være starten på en zigzagsting. Også kendt som en "whipstitch", kan dette bruges til at dekorere kanterne af et fleece tæppe eller for at beskytte kanterne af et læderrem. Det er også kendt som en "hæklesting", især når den er færdig med hånden (i stedet for med en symaskine) .crochetsting ", især når den er færdig med hånden (i stedet for med en symaskine).

Whipstitching er også en slags kirurgisk suturering, men vi overlader det til de medicinske eksperter. 

Denne søm er let at beherske, så længe du bruger den rigtige spænding på din tråd og har tålmodigheden til at rumme maskerne jævnt. Bemærk at det ved design er den overskyede søm på begge sider af stoffet. 

Forankring af en overskyet søm

For at komme i gang skal du først forankre sømmen. Dette indebærer at skabe en lille lige sting i starten af ​​dit arbejde. Dette sikrer, at den knyttede tråd forbliver på plads, mens du arbejder.

Indsæt nålen i undersiden eller "forkert" side af stoffet og træk gennem til knuden i din tråd. Sæt nålen gennem "højre" side af stoffet og træk igennem. Denne enkeltsting er alt hvad du behøver for at forankre dit arbejde.

Start af overskyet søm

Overlappe tråden over stoffets kant med hver søm.

Sæt nålen gennem højre side af stoffet, træk igennem. Sørg for, at tråden ikke bunker eller bliver ujævn.

1

Gå rundt om stoffets kant, og sæt nålen i samme side som den sidste søm. Med dette trin indpakker du tråden rundt om stoffets kant med hver søm. Træk ikke tråden for hårdt. Dette vil bunke stoffet på kanten.

Gentag, indpakker tråden over stoffets kant med hver søm.

Selv rum er nøglen til overskyet søm

Sørg for at du jævnt fordeler dine sting. Brug en lineal, hvis det er nødvendigt, eller marker endda dit stof på forhånd med en blyant for at hjælpe med at spore dine sømme. Når stingene er ujævnt fordelt, kan det være meget mærkbart langs stoffets kant.

Fortsæt med at overlappe kanten af ​​stoffet med hver søm. Hvis du har brug for at starte en ny tråd, lav en lille ankersting, der vil blive skjult af din piskesting, så knyt og skær tråden på den forkerte side af stoffet. Væg ekstra tråd slutter gennem sømmen.

Den overskyede søm skal se naturligt ud på stoffet; ikke for løs og ikke for tæt trukket.

1

About

Check Also

Tips til at tage din medicin gennem lufthavnssikkerhed

Lufthavns sikkerhedsregler synes ofte at være komplicerede og synes at ændre sig ofte. Holde op …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 34