Home / frisurer / Er en kløende hovedbund bugger dig? Find ud af hvad der forårsager det, og hvad du kan gøre

Er en kløende hovedbund bugger dig? Find ud af hvad der forårsager det, og hvad du kan gøre

Er en kløende hovedbund bugger dig? Find ud af hvad der forårsager det, og hvad du kan gøre

Mens du ikke behøver at bære fletninger eller cornrows for at opleve hovedbund kløe, finder mange kvinder, at disse frisurer ofte er en af ​​årsagerne til en kløende hovedbund. Det kan være irriterende at mærke konstant tørhed og kløe, for ikke at nævne den utilsigtede flak, der kan skyldes ridser. Medmindre du har et medicinsk problem, der forårsager det, kan en kløende hovedbund undertiden løses ret let.

Så hvorfor har din hovedbund kløe og hvad kan du gøre ved dette irriterende problem?

Årsager til en kløende hovedbund

Din hovedbund kan kløe på grund af flere problemer:

  • En allergisk reaktion: Dette er mere sandsynligt, hvis du bruger fletningsforlængelser. Det er muligt at opleve en allergisk reaktion på de kemikalier, der bruges til at behandle håret. Det er en mere sandsynligt forekomst i syntetisk hår end menneskehår, men uanset hvilken type hår du bruger, er det vigtigt at finde et kvalitetsmærke med færre irriterende og lavkvalitets kemikalier i det. Nogle kvinder løser dette problem ved at skylle deres forlængelseshår (især kanekalon) i en opløsning af eddike, inden de installeres.
  • En udsat hovedbund: Når du bruger fletninger, cornrows, fladt vendinger og andre stilarter, der efterlader større områder af din hovedbund udsat for luften, kan det tage noget at vænne sig til. Din hovedbund kan klø bare fordi denne hud ikke er normalt udsat for elementerne, og følelsen er anderledes end at blive konstant dækket af hår.
  • Tør hovedbund: Selvom sort hår ofte er tørt, betyder det ikke, at din hovedbund nødvendigvis er, men det er helt sikkert en mulighed. Nogle mennesker har naturligvis tørre skalpe, og de skal tage skridt til at lindre det for at undgå tæthed og kløe.
  • Snavs og opbygning: Din hovedbund kan klø af den simple grund til at være snavset. Hvis det har været over en uge eller mere, siden du sidst rydde dit hår og hovedbund, kan snavs og produktopbygning irritere din hud.

Hvad kan du gøre ved irriterende hovedbund kløe derefter?

Løsninger til en kløende hovedbund

  • Olie: Din tørre hovedbund kan bare være tørstig. Prøv at olie det med en naturlig olie som jojoba, som i høj grad efterligner hudens naturlige talg eller et letvægtsprodukt som grapeseed olie. Du kan normalt finde disse i sundhed fødevarer butikker eller købmandsforretninger, der imødekommer et økologisk eller sundhedsfødevare marked, som Whole Foods. Påfør olie til fingerspidserne, og arbejd forsigtigt på din hovedbund mellem dine fletninger.
  • Shampoo: Så åbenlyst som det kan synes for nogle, er ugentlig shampooing ikke på alles dagsorden, især kvinder, der ikke ønsker at rydde op på en frisure, der tog timer at opnå og koste lidt penge. Imidlertid skal skalpen rengøres regelmæssigt, selv når du bruger fletninger. Du kan shampoo din hovedbund uden at knuse dit hår. Sørg for at rense i bruseren for at holde håret i lodret stilling. Lad vandet kaskade gennem håret, der arbejder gennem dine fletninger meget forsigtigt med fingrene. Påfør shampoo i dine hænder og arbejd det på din hovedbund og pas på at gnide den ind. Vandets nedadgående bevægelse vil bære shampooet på dine fletninger, så der er ikke behov for kraftigt at arbejde en skum i dem.
  • antiseptisk: Hvis du er i mellem shampooer og din hovedbund stadig kløer, prøv kun en antiseptisk i hovedbunden. Havbrise eller almindelig gammel hekseskalle har længe været populære valg. Påfør det på en bomuldskugle eller swab og dab det på kløende områder i din hovedbund. Dette kan tide dig over til din næste shampoo, men det bør ikke tage plads til regelmæssig rensning.
1

About

Check Also

3 DIY kokosmælksmaske til tørt hår

I troperne har kvinder fugtet deres hår med kokosmælk i generationer. Og med god grund …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =