Home / Fragrance / De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

parfume flaske.
Getty: De Agostini / A. Dagli Orti

Spekulerer på, hvorfor nogle parfume koster så meget? Kender du dem, der bæres af Saudia-arabiske prinsesser og Kardashian-klanen? Hemmeligheden ligger i hovedbestanddelene. I denne artikel afslører vi de seks dyreste duftstoffer i verden.

Ingredienserne

Jo sjældnere ingrediens, desto dyrere bliver det.

Som du kan se i denne artikel, kan det tage bogstaveligt talt masser af blomster (eller deres pærer) for at skabe de olier, der sælges til duftindustrien. Nogle af disse blomster blomstrer kun en måned om året. Andre skal vælges før solopgang. Næsten alle er sarte og skal umiddelbart produceres i olie.

Det er blomsterne. Nogle udsøgte ingredienser kommer fra træ. Træ, der skal smittes med en bestemt skimmel.

Og så er der ingredienserne, der kommer fra kirtlerne hos dyr eller hvalernes tarm. Det er også ret svært at komme med. Vi dækker også dette (og find ud af om veganer kan etisk have muskler).

Pas på forfalskningerne

Hvis en parfume sigter at være en rose parfume, men sælges hos Walmart, ja, du kan stort set vædde, at der ikke er rosenolie i den. Mange mange parfume er lavet af syntetiske dufte oprettet i laboratorier for at efterligne den rigtige ting.

De fineste (og dyreste) parfume er lavet af absolutte olier, der kommer fra visse blomster.

02
af 07

Jasmine

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

Frankrig, Alpes Maritimes, Plascassier, Domaine de Manon, jasmin (jasminum grandiflorum) plukning.
For Getty: MOIRENC Camille / hemis.fr

Jasmine og dens syntetiske version anvendes i mere end 80 procent af alle kvinders parfume. Men de rigtige ting er EXPENSIVE.

Det tager ca. 2.000 pund jasminblomster at producere et pund olie og 8.000 jasminblomster for at give 1/25 ounce af den absolutte olie (den mest værdifulde af olierne fordi den er så koncentreret). På grund af den enorme mængde affaldsmængder, der kræves for at producere den olie, der er nødvendig til brug i duftstoffer, er prisen på jasminolie bedst.

Du betaler $ 80 for 1/8 af en ounce på den anerkendte Mountain Herbs hjemmeside. Sammenlign dette med lavendelolie, som koster $ 5,25 for 1/2 ounce.

av.

Desuden er jasminblomster utroligt skrøbelige og skal placeres i specielle kurve for at beskytte kronblade mod blå mærker. Og behandlingen skal være øjeblikkelig.

03
af 07

Bulgarsk rose

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

En rosefelt i den bulgarske rose dal ved solopgang.
Getty: Evgeni Dinev Photography

Som jasmin findes rosenolie i de fleste parfumer. Men rosenproduktionen er endnu mere tidskrævende og derfor dyrere end jasmin.

Mens det tager 2.000 pund jasminolie for at producere et pund olie, tager det 10.000 pund rosenblad til at destillere et pund af den stærkt eftertragtede roseolie. Hej!

Rose Valley i Bulgarien producerer 70 procent af verdens rosenolie. Pluksæsonen i denne dal daterer mere end 300 år og er meget kort. Arbejdstagere (normalt kvinder) har kun få uger fra maj til juni for at vælge blomster og de skal få deres job i mørke før solopgang. Hver blomst skal skæres individuelt (hej torner!), Lagt i pilekurve og derefter straks taget til et destilleri.

Ikke underligt, at det koster en kæmpe $ 179,50 for 1/8th en ounce af bulgarsk rose absolut essentiel olie på Mountain Urter. 

På grund af den høje pris på rosenolie er fusken uheldig. Wikipedia rapporterer, at nogle roseproducenter snyder systemet ved at fortynde olien med geranium eller palmarosa æteriske olier, der indeholder samme kemiske som rose. Ifølge Wikipedia er nogle af disse "rosenolier" op til 90% geranium eller palmarosa til 10% ros. 

04
af 07

Orris

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

Iris pærer.
Getty: Spathis og Miller

Nu hvor du har fået besked om de store mængder rose og jasminblomster, der kræves for at lave olie, vent indtil du lærer om irispæren, hvilket skaber en ekstremt dyr olie kaldet orris.

James Craven, en parfume arkiviker hos Les Senteurs i London, hed Orris en af ​​de tre bedste dyreste parfume ingredienser i verden. Hvorfor? Fordi det er en enorm hovedpine at lave ting. Man har brug for en TON af irisplantepærer, der har været i alderen 2 til 5 år for at producere 2 kg (4,4 pounds) æterisk olie.

Yep. Og du troede "det er mange roser." Hvad med de iris pærer, eh?

05
af 07

Oud

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

Tom Ford Tobacco Oud.
Amazon

Oud (eller "oudh") kommer fra træet af et vildt tropisk træ kaldet agar. Ingen biggie, right? Nå skal træet blive smittet med en slags skimmel, der hedder "Phialophora parasitica", hvilket får træet til at producere Oud, en mørk, yderst duftende harpiks. Tilsyneladende producerer kun 2 procent agar træer Oud, hvilket gør det utrolig dyrebart.

Og derfor dyrt.

På grund af sin sjældenhed, høj efterspørgsel og vanskeligheden ved at høste den er oud olie en af ​​de dyreste olier i verden. På et tidspunkt blev dets værdi anslået til 1,5 gange værdien af ​​guld, og det er undertiden benævnt "flydende guld".

Fortune Magazine rapporterer, at æterisk olie, der anvendes i parfume, kan sælge for mere end $ 5.000 pr. Pund.

Oud har været populær i Mellemøsten i århundreder og nyder en boom her i Vesten med flere og flere mærker skaber gamle dufte. Men de kommer alle til en pris. Kilian's Rose Oud Eau de Parfum Parfume, for eksempel, vil sætte dig tilbage mere end $ 500. Tom Ford's Tobacco Oud, en favorit, koster kun 220 dollar.

06
af 07

Musk

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

Muskedyr (Moschidae) Dodh Kosi River, Khumbu (Everest) Region, Himalaya, Nepal, Sydasien.
Getty: Ben Pipe Photography

Hvis du undersøger musk på nettet, finder du alle mulige falske oplysninger, som dette, som jeg fandt på en forfærdelig parfume hjemmeside:

Musk er måske den mest magtfulde af alle parfume dufter, og den dyreste. Musk kommer fra den mandlige muskeshort. Det udvindes fra hjorten i form af korn. Musk har været en nøglebestanddel i mange parfumer siden dens opdagelse. Det findes i øjeblikket i 35% af alle mænds parfume og duftstoffer. Det er en meget god fixative, og er usædvanligt langvarig. Der er mange syntetiske muskler, og muskus er en af ​​de vigtigste ingredienser i parfume. Musk i sin naturlige eller syntetiske form findes i 90% af alle fine dufte.

Ugggh. Nej, faktisk. Mens naturlig moskus er en af ​​de dyreste animalske produkter i verden, er langt størstedelen af ​​muskler produceret og solgt i verden i disse dage syntetiske. Hvorfor? For at få en ægte, autentisk naturlig muskus, skal du først dræbe en hankøndehjort, som er et truet dyr.

Naturlig muskus blev brugt udbredt indtil slutningen af ​​det 19. århundrede, da folk blev etiske og stoppede slagtningen af ​​disse hjorte, som bor i Nepal og denne region i verden. Poachers dræber stadig disse hjorte, høst deres muskler, som er kirtler placeret i maven nær hjertens penis og derefter opretter et korn fra den tørrede muskodod.

Så kan veganer have musk? Yep. Bare ikke pocheret muskus.

07
af 07

Ambra

De 6 dyreste parfume ingredienser i verden

kaskelothval.
Getty: James R.D. Scott M

Craven fortalte Bloomberg News i denne video, at Ambergris er en af ​​de tre dyreste parfume ingredienser i dag. Og ikke underligt, fordi det kommer fra tarmhvalernes tarm. Det siger du ikke. Og der er hvalfekalitet involveret i denne musky duft.

1

About

Check Also

Les parfums verts les plus vendus sur le marché

Sentant les feuilles fraîches et l'herbe fraîchement coupée, les parfums verts forment un groupe naturel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =