Home / Børn og teenagere / Sådan får du kontrol over dine børns adfærd

Sådan får du kontrol over dine børns adfærd

Sådan får du kontrol over dine børns adfærd

Føler du, at dine børns adfærd er helt ude af kontrol? Det er aldrig for sent at træde op og tage tøjlerne. Faktisk behøver dine børn desperat at vide, at du - den voksne - er i kontrol. For at gå igennem det er der fem trin til at implementere et nyt adfærdssystem og få kontrol over dine børns adfærd igen:

Trin 1: Tillad dig selv forældre

Hvorfor tror du, at dine børn er blevet ude af kontrol?

Er det fordi du føler dig for skyldig til at disciplinere dem? Tror du, du bare ikke er god til dette aspekt af forældre? Lider af mangel på positive rollemodeller? Desværre vil tingene ikke blive bedre, før du beslutter dig for at træde op og tage plads som en myndighed i dine børns liv. Så det første skridt i retning af at få dine børns adfærd under kontrol er at tillade dig selv at forældre. Sæt eventuelle bekymringer over at være "den dårlige fyr" og husk at børn brug for Forældre indstiller og opretholder et klart sæt forventninger.

Trin to: Udvikl en liste over forventninger og konsekvenser

Bestem lige nu hvordan du vil have dine børn til at opføre sig. Hvilke grundlæggende forventninger har du for deres adfærd? Disse bør være hurtige regler, der ikke ændrer sig uanset sted, årstid eller tidspunkt på dagen. For eksempel kan du forvente, at dine børn behandler andre - herunder dig - med respekt til enhver tid. Du kan også forvente, at dine børn skal rydde op efter sig selv og deltage i familieopgaver.

På samme tid brainstorm en liste over konsekvenser, som du er villig til at håndhæve regelmæssigt. Timeout fungerer godt med meget små børn, men når dine børn bliver ældre, skal du tilpasse dine konsekvenser for at passe deres udviklingsstadium. For ældre børn overveje at håndhæve et tab af privilegier, som dine børn anser for værdifulde, såsom fjernsyn eller videospil.

Trin tre: Planlæg indførelsen af ​​dit nye adfærdssystem

Der er en ting du kan stole på, når du lægger et nyt sæt regler til dine børn: De skal teste dig! Derfor, før du selv introducerer dette nye adfærdssystem til dine børn, skal du sørge for at du er klar. Ideelt set vil du begynde på et tidspunkt, hvor du er alle velopholdte, når der er minimal distraktioner eller samtidige overgange foregår. Også fordi de første par uger kan være særligt beskatende for dig, overveje at dele din plan med en ven og bede ham eller hende om at lade dig lukke efter behov.

En anden strategi, der kan hjælpe dig med at komme igennem det værste af dine børns test, er at huske målet om, hvad du laver. Du forsøger ikke at gøre dine børn lykkelige; du forsøger at hæve dem for at være veljusterede, ansvarlige unge voksne. Den smerte, du kan opleve nu, mens du håndhæver disse forventninger, er minimal i forhold til de udfordringer, du møder senere, hvis du ikke får kontrol over situationen, mens du stadig kan!

Trin fire: læg ned loven

Når du har udviklet din liste over regler, planlæg et familiemøde, hvor du kan sidde sammen og diskutere dem. Fokus på at kommunikere dine specifikke forventninger klart og eksplicit og lade dine børn vide, hvilke konsekvenser de vil få, hvis de vælger ikke at overholde dem.

Overvej også at indsende reglerne på en fremtrædende placering, som f.eks. En whiteboard placeret i køkkenet, hvor alle kan se det og henvise til det efter behov.

1

Trin fem: Konsekvent følge med på dine nye regler og konsekvenser

Når du lægger loven ned, skal dine børn prøve dig for at se, hvor alvorlig du er. Din succes med at få kontrol over dine børns adfærd afhænger helt af din evne til at modstå denne testperiode. Hvis du giver ind eller ignorerer de meget ting, du lige har sagt, vil du ikke længere tolerere, vil du styrke de adfærd du forsøger at fjerne! Derfor er det yderst vigtigt, at du holder fast ved deres test og gennemfører dine konsekvenser, ligesom du sagde du ville. Resterende ro i hele denne proces er særlig vigtig.

Det vil overraske dine børn, fordi de forventer, at du bliver vred, frazzled eller for udmattet til at følge med på reglerne. Vis dem, du mener forretninger ved at forblive rolige og holde sig til planen.

Endelig husk at du kan gøre dette. Det er ikke nemt, men fordelene - et roligere hjem, dybere forbindelser med dine børn og ro i sindet - er det værd. Det er aldrig for sent at komme ind og få kontrol over dine børns adfærd.

1

About

Check Also

The Best Prom Parfumer – Vores Top 10 Liste

Lugt så smuk som du leder efter prom med denne top 10 liste over de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 47