Home / Avioero / Kuinka verbaalinen väärinkäyttäjä manipuloi viestinnän kautta?

Kuinka verbaalinen väärinkäyttäjä manipuloi viestinnän kautta?

Kuinka verbaalinen väärinkäyttäjä manipuloi viestinnän kautta?

Kun puoliso viestii kanssasi, mikä on hänen viestintänsä tavoite? Kun naimisiin verbaaliseen väärinkäyttäjään, suurin osa viestinnästä on manipuloida ja hallita. Tavoitteena on laittaa sinut sellaisen henkilön rooliin, joka täyttää hänen tarpeensa.

Käyttämällä suullista hyväksikäyttöä on kyse siitä, että väärinkäyttäjä saa puolison suostumaan johonkin, kun hän ymmärtää, että heitä on manipuloitu. Se on eräänlainen psykologinen manipulointi, jonka tarkoituksena on ohjata puoliso pois omasta itsenäisyydestään ja uskonsa omasta kykymyksestään tehdä itselleen valintoja.

 

 

Alla neljä esimerkkiä suullisesti manipulatiivisista keskusteluista:

 

1. "Huono" keskustelu:

Sinä vietät päivän talon siivouksen. Pohjakerrokset puhdistetaan, keittiö on tahraton ja sinusta tuntuu hyvältä kaikesta, mitä olet tehnyt. Aviomies tulee työstä ja sanoo: "Hyvä työ, huono, et käytä enemmän vahaa lattialla."

Mitä hän sanoo tämän lausunnon kanssa? Hän kiittää sinua ja samanaikaisesti hylkää kovaa työtäsi. Olet tullut hänen palvelijansa; henkilö, jonka tehtävänä on tavata, mitä hän tuntee, on sopiva talon puhdistukseen asti. Jos puolisosi antaa lausuntoja, jotka aiheuttavat sinua puolustamaan itseäsi ... selitä, miksi et ole käyttänyt enemmän vahaa, sinua manipuloidaan suullisesti.

2. "Jos rakastat minua" keskustelu:

1

Sinulla on tärkeä työhön liittyvä sosiaalinen tapahtuma, johon haluat osallistua. Vaimosi ei tunnu tarvitsevansa ulkonäköä. Jotta häneltä puuttuu kiinnostus olla mukana, hän sanoo: "Jos rakastat minua, et haluaisi minua menemään".

Mikä hänen tavoitteensa on tällä lausunnolla? Voit saada sinut tuntemaan syyllisyytesi. Jos olisit hyvä aviomies, jättäisit tarpeesi syrjään hänen tarpeensa hyväksi. Rakastat puolisoanne; sinä poistat tavasta näyttää, kuinka paljon rakastat puolisoanne. Mikä parempaa tapaa manipuloida sinua kuin puolisosi kyseenalaistaa rakkautesi häntä kohtaan?

3. "Tein sen meille" keskustelun:

Raha on tiukka, vaimosi ei toimi kodin ulkopuolella ja sinulla on täysi vastuu laskujen maksamisesta. Vaimosi kirjaa kalliin loma risteilyalustalla. Mikä on hänen vastauksensa, kun häiritsee häntä rahaa, jota sinulla ei ole?

"Tein sen meille. Olette niin stressaita työstä, emmekä ole viettäneet aikaa yksin pitkään. Ajattelin, että olisi mukavaa päästä pois romanttiselle lomalle. "Älä laske sitä! Hän ei ole mitään muuta kuin käärmeiden öljyn myyjä. Hän on taipunut ja päättänyt saada mitä haluaa, kun hän näyttää sinulle jotain tarvitsemasi. Totuus on sanottu, hän ei ole vähiten huolissaan sinusta ja stressitasosta.

4. Käytä sinua alas keskustelu:

Sitten on ovella sanallinen manipulaattori. Hän ei tiedä milloin ottaa "ei" vastaukseen. Tämä henkilö haluaa jotain ja on helvetin taivutettu saada se. Jopa kun sanot "ei", hän tulee takaisin sinuun uudesta kulmasta. Tavoite? Käytä sinut alas, kunnes sanot mitä hän haluaa kuulla ... "kyllä".

Useimmat meistä ovat sosiaalisesti sitoutuneita olemaan mukavia. Sanallinen manipulaattori tietää tämän ja haluaa olla mukava ... vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Useimmat meistä vastaavat myös muiden esittämiin huomautuksiin, varsinkin jos olemme naimisissa kyseisen henkilön kanssa.

Suojellaksesi itsesi parasta vastausta sanalliseen manipulaattoriin ei ole lainkaan vastausta. Jos hän ajattelee, että olisi pitänyt käyttää enemmän vahaa, kuka välittää. Älä puolusta valintojasi. Jos hän maksaa rahaa sinulla ei ole, kerro hänelle, että hän saa hyvityksen näistä risteilylippuista ja kieltäytyy keskustelemasta asiasta edelleen.

En yleensä viittaa siihen, että puolisot antavat toisilleen hiljaista hoitoa, mutta kun puhutaan sanallisesta manipulaattorista, hiljaisuus on tehokas työkalu. Jos sinua käytetään väärin verbaalisen manipuloinnin avulla, parhaan vastauksenne ei todennäköisesti ole lainkaan sanallista vastausta lainkaan.

Aiheeseen liittyvä suullisen väärinkäytön sisältö:

Onko puolisosi soittaa sinulle nimet?
Onko puolisosi käyttänyt sanoja häpeämään sinua?
Onko puolisosi Yell, vanno ja huutaa You?
Aviopuoliso käyttää uhkia pelotella sinua?
Puoliso syyttää sinua huonosta käyttäytymisestä?
Puhuuko puolisosi tunteita?

Onko avioliitto sinut sairastunut??

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 68